Kjølerom for mørning av kjøtt

– Vinrommet AS tilbyr også kjølerom for mørning av kjøtt.

Om du eller ditt jaktlag driver med hjemmeslakting kan et mørningsrom være en god investering. For å lykkes med mørning av vilt settes det store krav til god hygiene og gode lagringsforhold. Vinrommet AS leverer komplette kjølerom utviklet i samarbeid med jegere og slaktere. Etter hygiene er den viktigste faktoren for mørning av kjøtt lufttemperaturen. Den ideelle mørningstemperaturen for vilt er mellom 6°C og 8°C.

Etter jakten er det første døgnet svært viktig, kjøttet skal ikke under 12°C før dødsstivhet (rigor mortis) er oppnådd i hele slaktet. Normalt sett vil det ta 12 til 24 timer. Ved for rask nedkjøling vil kuldeforkortning oppstå og man vil få et tørt og seigt kjøtt. Så man må for all del ikke fryse ned kjøttet før det er mørnet, det vil ødelegge kjøttet. Regelen for mørning er 40 døgngrader, det vil si lagringstemperatur ganger antall dager. Temperaturer over 8°C grader anbefales ikke.

Et kjølerom utviklet for mørning av kjøtt sørger for optimale forhold slik at ditt viltkjøtt kan bli til festmat.

10 tips for mørning av kjøtt.

  • Kjøttet kan gjerne henge mer enn 40 døgngrader om det er rent.
  • Skinnet kan gjerne sitte på under mørningen.
  • Kjøtt som skal brukes til oppmaling behøver ikke mørnes. Det kan skjæres ned og fryses etter ett døgn.
  • Parter dyret så lite som mulig før mørning! Alle snittflater gir grobunn for bakterier, og fører til mer avskjær under finpartering.
  • Kjøttet må henge luftig og tørt. Om nødvendig kan du bruke en kaldluftsvifte for å skape sirkulasjon.
  • Fuktig høstvær med skodde er dårlig mørningsvær.
  • Får kjøttet slimete overflate er det i ferd med å bli ødelagt.
  • Skjær ned umiddelbart!
  • Tørt vær og temperaturer under 20 grader er bra mørningsvær.
  • Kjøttet må ikke kjøles ned under 12 grader i løpet av første døgn.
  • Bruk aldri vann til å vaske kjøtt!

Våre jaktrom

Jaktrom standard

kr 47 590
Komplett kjølerom med kjøleaggregat, hyller, tak heng med s-kroker, led-lys og dør. Dette er et populært kjølerom for jegere som driver selvslakting og mørning av kjøtt. Kjølerommet er designet for å sikre optimal temperatur og luftfuktighet for mørningsprosessen. Dybde: 120 cm | Bredde: 120 cm | Høyde: 210,8 cm
Kjøp

Jaktrom magnum

kr 56 700
Komplett kjølerom med kjøleaggregat, hyller, tak heng med s-kroker, led-lys og dør. Dette er et populært kjølerom for jegere som driver selvslakting og mørning av kjøtt. Kjølerommet er designet for å sikre optimal temperatur og luftfuktighet for mørningsprosessen. Dybde: 120 cm | Bredde: 180 cm | Høyde: 210,8 cm
Kjøp